تاریخچه سجاده فرش در ایران
سابقه استفاده از این فرش ها اولین بار به سفارش کشورهای عربی برای تولید این فرش ها در کاشان بر می گردد و پس از آن در ایران مورد استقبال قرار گرفت.
فرش سجاده ای غالباً در طرح های تشریفاتی و محرابدار بافته می شود، طرح محرابی یا همان سجاده ای بیشتر در میان شیعیان و طرح تشریفاتی در بین اهل سنت مورد استفاده قرار می گیرد.
فرش های سجاده ای به خاطر فرم خاصی که دارند باید در اندازه های خاصی بافته شوند در اولین فرم ها تولید این نوع فرش رول های آنرا با عرض یک متر می بافتند ولی به مرور زمان اندازه استاندارد ۱۲۵ سانتی متر بدست آمد و تغییری نکرد.
سجاده نوعی جانماز در سایز بزرگ است که بر روی زمین برای اقامه نماز پهن می گردد تا نماز گزار از پاکی محل اطمینان حاصل نماید .
بافت سجاده مربوط به صدر اسلام نیست و بعد ها توسط خود مسلمانان ابداع و بافته شد ، بافت سجاده فرش به دوران قرن هفدهم میلادی یا یازدهم قمری بر می گردد .
تولید سجاده فرش در مناطق مختلفی رواج داشت و هر منطقه ای که مسلمانان در آن سکنی داشتند ردی از سجاده پیدا می کنیم .
با گسترش ماشین آلات نساجی و پیشرفت تکنولوژی بافت ، بافت سجاده نیز به صورت ماشینی در آمد .
فرش ماشینی طرح سجاده جایگزین سجاده ی دستباف شد
انواع فرش سجاده ای
فرش سجاده ای یکی از انواع فرش های یکپارچه و بدون دوخت است. فرشهای ماشینی یکپارچه همان فرش های سفارشی و بدون دوخت است که کمک میکند تمامی نقاط محیط مورد نظر خود را به صورت یکسان و یک دست و با یک نقشه و طرح فرش نمایید. به تازگی گرایش بسیاری برای استفاده از سجاده فرش به خاطر نظم و اراستگی خاصی که در طراحی و طرح محراب آن دارد وجود دارد .
فرش سجاده ای در انواع طرح محرابی و طرح تشریفاتی (فرش مخصوص راهرو ها،پله ها، سالن های کنفرانس و هتل ها) تولید می شوند.
اجزای تشکیلدهنده طرح محرابی بهگونهای است که ریشه در باورهای مذهبی ایرانیان دارد و به صورت نمادین آنها را بازگو میکند. به عبارت دیگر این اشکال و نمادها بازتابنده گرایشات و باورهای آیینی ایرانیان است. نقشههای محرابی فرش سجاده ای یکی از این طرحها هستند که ویژه مکانهای مذهبی و مقدس طراحی شدهاند. گروهی از پژوهشگران برآنند این نوع نقشه فرش با ظهور دین اسلام و گرویدن ایرانیان به دین آخرین پیامبر خدا زاده شد و گسترش یافت. اما گروه دیگری معتقدند این طرح، ریشه در گذشتههای دور تاریخی ایرانیان دارد.
طرح اصلی سجاده معمولاً محراب است. نقش قندیل، ستون و سر ستون هم در سجاده معمول است. دوران طلایی بافت سجاده اوایل سدهٔ هفدهم م. ( یازدهم ه. ق.) بوده است. . اصلیترین نقش روی آن تصویر یک محراب در مرکز فرش سجاده ای است. با توجه به آموزههای اسلام مبنی بر سادهزیستی، متن این فرش های سجاده ای نسبت به طرحهای دیگر فرش ایرانی سادهتر است و نقشونگار كمتری دارد. فرش های سجاده ای از دو قسمت بدنه و گردنگاه تشكل شدهاند
تفاوت های زیادی بین فرش سجاده ای و فرش های سنتی وجود دارد مهمترین دلیل آن اندازه فرش های سجاده ای به نسبت فرش های سنتی با سایز های تعریف شده است. م کردن و نصب سجاده فرش بسیار راحت تر از فرش ماشینی است. فرش سجاده، قابلیت این را دارد که کل فضای داخلی مسجد یا نمازخانه را به صورت کامل بپوشانند.از انجایی که فرش سجاده ای را می توان با هر شکل و اندازه ای تولید کرد ، مساجد نیازی به کناره ها و فرش های حاشیه برای پر کردن فضاهای خالی ندارند.همچنین ترمیم و یا تعویض سجاده فرش ها بسیار با صرفه تر از تعویض فرش ماشینی است. فرش سجاده، رنگ بندی ها و طرح های مختلفی را داراست که با توجه به رنگ پنجره ها و دکور داخلی مسجد می توان نوع طرح آن را انتخاب نمود.
براي مشاوره قيمت وطرح هاي سجاده فرش و فرش ماشيني سليمان صباحي با ما تماس بگيريد :
09132634245
آقاي مهدي مسجدي
کانال تلگرام سجاده فرش سلیمان صباحی
کانال تلگرام گلیم فرش سلیمان صباحی
کانال تلگرام فرش 700شانه سلیمان صباحی
کانال تلگرام فرش700شانه ده رنگ سلیمان صباحی
کانال تلگرام فرش1000شانه سلیمان صباحی
کانال تلگرام فرش1200شانه سلیمان صباحی
کانال اینستاگرام فرش سلیمان صباحی
قيمت فرش سجاده اي مسجدي,ليست قيمت فرش مسجدي,فرش سجاده اي مناجات,شركت سجاده فرش, اينترنتي فرش سجاده اي,قيمت فرش سجاده اي نمازخانه,فرش سجاده اي,موكت سجاده اي,قيمت فرش مسجدفرش سجاده اي ستاره كوير يزد,مركز سجاده نماز,فرش نمازخانه, قيمت سجاده متري
فرش طلایی سجاده ,سلیمان ,کانال ,صباحی ,قيمت ,تلگرام ,سلیمان صباحی ,صباحی کانال ,کانال تلگرام ,بافت سجاده ,ایرانیان دارد ,سلیمان صباحی کانال ,صباحی کانال ت منبع
درباره این سایت